Medycyna estetyczna
Kosmetologia lecznicza
Kosmetyka upiększająca
Masaże relaksacyjne i lecznicze
Nieinwazyjna kosmetyka pielęgnacyjna
Usługi
44-217 Rybnik ul. Piownik 3
43-400 Cieszyn ul. Zamkowa 22
Lipoliza iniekcyjna jest małoinwazyjną metodą modelowania sylwetki. To dobre rozwiązanie dla osób, zarówno kobiet jak i mężczyzn, którzy mają niewielki nadmiar tkanki tłuszczowej. Podczas tego zabiegu podawana jest poprzez zastrzyk substancji, która prowadzi do rozpuszczenia komórek tłuszczowych. Uwolnione z komórek tłuszcze trafiają do krwi i są transportowane do wątroby, gdzie zostają rozłożone i wydalone z organizmu.
Zabieg lipolizy iniekcyjnej odbywa się w znieczuleniu miejscowym.
Po podaniu zastrzyków może się pojawić obrzęk, zaczerwienienie, czasem pojawia się lekkie zasinienie w miejscu wkłucia igły. Miejsce na ciele poddane zbiegowi niekiedy staje się bardziej wrażliwe na dotyk, ucisk, czasem można odczuwać świąd skóry lub delikatny ból. Aby to załagodzić stosuje się środki przeciwbólowe i leki antyhistaminowe.
Zabieg trwa ok. 30 min. i po jego wykonaniu można od razu wrócić do pełnej aktywności.
WSKAZANIA DO ZABIEGU
Lipoliza iniekcyjna jest wskazana dla osób, które chcą zredukować nadmiar tkanki tłuszczowej w wybranych partiach ciała.
Zabieg ten umożliwi pozbycie się:
podwójnego podbródka
fałd tłuszczu na brzuchu
poduszeczek tłuszczowych w okolicach pach
fałd na plecach
otłuszczonego karku
zbyt szerokich bioder
zbyt grubych pośladków, ud, kolan
ginekomastii męskiej.
Aby osiągnąć oczekiwane rezultaty zaleca się wykonanie 3-6 zabiegów powtarzanych co 4 tygodnie. Uzupełnieniem tej terapii, która wspomoże efekty zabiegu jest masaż limfatyczny, który przyspieszy usuwanie tłuszczu z komórek.
EFEKTY ZABIEGU
Po przeprowadzeniu serii zabiegów można stracić 4-5 cm w obwodzie w miejscu gdzie został wstrzyknięty preparat.
Osoby, które mają niewielkie nagromadzenie tkanki tłuszczowej wystarczą 2-3 zabiegi.
Lipoliza iniekcyjna pozwala na zmniejszenie obwodów brzucha, ramion, ud, bioder i innych części ciała gdzie mamy nagromadzoną tkankę tłuszczową.
Autor:
Beata Drozd